Salut! Bine ați revenit pe blogul meu! Voi încerca să postez din când în când și rețete pe acest blog în limita timpului și posibilităților de care dispun, așa că , sper să nu vă pierdeți răbdarea cu mine și să continuați să-mi urmăriți articolele.
Acest preparat cu pieptul de rață afumat l-am învățat sub altă formă de la un bucătar șef renumit, Remus Tomici, în timpul uceniciei mele și anume cu supă cremă de ciuperci, însă în această combinație am remarcat că pieptul de rață este pus în valoare mai mult. Nu știu câți știți cât costă un piept de rață afumat, este puțin scump întradevăr, dar dacă vreți să lăsați o impresie bună unei persoane importante, eu zic să nu ezitați să-l cumpărați.
Ingrediente:

păstârnac   200 g

mere  1 kg
ceapă  100 g
smântână de gătit  200 ml
miere  
zeamă de lămâie   25 ml
piept de rață  afumat 100 g
lapte 100 ml
ulei de măsline 50 ml
sare
piper

Mod de preparare

Se curăță păstârnacul și ceapa, se taie julienne apoi se pun la călit în ulei de măsline cu puțină sare pentru a se înmuia mai repede și pentru a-i accentua gustul. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert până aproape s-au fiert . Se curăță merele, se taie în bucăți apoi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida . Se adaugă în oală și se lasă la fiert până s-au înmuiat și acestea. Se pun la scurs, apoi se blendează până se obține o compoziție fină  adaugându-se puțin din lichidul în care au fiert. Odată făcută acestă operațiune, se pune toată compoziția intr-o oală, se adauga smântâna și lichidul în care au fiert până la obținerea fluidității dorite. Se lasă să dea un clocot, se potrivește de sare și piper, se adaugă miere atât cât cer merele deoarece acestea pot fi mai acre sau mai dulci.

Pieptul de rață se feliază , apoi se pun feliile pe o tavă cu hârtie de copt și se introduc la cuptor câteva minute până se rumenesc puțin. Laptele se încălzește și se spumează cu un dispozitiv adecvat pentru așa ceva.

Evident că puteți renunța la aceste mici mofturi și să savurați supa cremă și fără ele, însă crutoanele cred eu nu ar trebui să lipsească de la așa ceva.

Sfat: Indicat ar fi ca supa cremă să se treacă prin sită cu găuri mici deoarece păstârnacul lasă urme de fibre care pot fi deranjante!