De cate ori nu ați avut momente în care erați lipsite de idei și nu mai știați ce să gătiți?  Și ce ați făcut în acest caz? Probabil ați căutat ce ați avut prin casă și ați improvizat ceva. Așa am făcut eu de această dată și iată ce a ieșit. În speranța că vă va ajuta această rețetă,  v-o împărtășesc cu drag.
Cartofi la cuptor cu mazăre și șuncă afumată 

Primul lucru care trebuie să-l faceți este să luați câțiva cartofi și să-i fierbeți în coajă. Apoi luați 2-3 cepe, 2 ardei roșii și tăiați-le julienne. Puneți ulei de măsline într-o cratiță și căliți legumele, apoi puneți șunca afumată tăiată în bucăți. Dacă șunca este prea sărată, lăsați-o în apă în prealabil pentru a ieși sarea din ea.

Continuați sa le căliți împreună cu o lingură sau două de boia și stingeți cu puțin oțet. Eu am avut un oțet cumpărat cu aromă de tarhon. Stingeți totul cu apă, adăugați cimbrișor și lăsați să fiarbă până se frăgezește șunca, apoi legați sosul cu puțin un tăvălit prin făină. Potriviți cu sare și piper. 

Acum luați cartofii fierți și curățați, tăiați-i și așezați-i în tavă. Puneți mazăre peste ei (eu am avut la conservă) apoi turnați legumele călite cu șunca deasupra. Dați la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade să se întrepătrundă aromele. La final adăugați pătrunjel proaspăt tocat. 

Sper că v-am fost de ajutor și v-a ajutat această rețetă. Poftă bună și o zi minunată vă doresc!