feb. 262017
48 de zile, 9 ore si 30 de minute fără Facebook

Vă mai aduceți aminte cum era viața înainte să apară Facebook-ul ? Înainte, când mă trezeam, primul lucru care-l făceam era să văd ce fac parinții mei și pe urmă leneveam cu ei dimineata în fața televizorului când era weekend, acum fie că stai în fața televizorului, fie că ieși la o cafea, fie că ieși să mănânci în oraș și de cele mai multe ori când ești la serviciu, nu te poți abține de la Facebook și în loc să-ți petreci timpul cu cel de lângă tine, ți-l petreci într-un spațiu virtual.

Nu de puține ori când mă trezeam mă apucam de gătit, la prânz când era nevoie îmi ajutam mama la locul de muncă, seara mergeam cu tatăl meu să îngrijim grădina de legume. Acum oare copiii din ziua de azi, cu ce-și ocupă timpul mai exact?

La începutul anului am luat hotărârea să-mi închid contul de Facebook pentru o perioadă deoarece ajunsesem să-mi petrec mult prea mult timp în acest spațiu virtual în care multe persoane păreau a fi ceea ce de fapt nu sunt. Cel mai deranjant lucru pentru mine a fost faptul că mi-am petrecut timp din viața mea cu persoane prefăcute, cu persoane care pe lângă faptul că sunt departe de a fi cele mai perfecte ființe, găseau acele mijloace de a ataca sau de a găsi greșeli pe care doar dacă nu trăiești nu le faci și aici nu e vorba doar de mine.

Nu zic că nu au fost momente când am fost și eu prefăcut, dar asta am făcut-o din politețe pentru a nu-i face să se simtă prost pe cei în cauză pentru că dacă le-aș fi răspuns și eu cu aceeași monedă aș fi urmat zicala aceea cu răzbunarea e arma prostului.

În tot acest timp, chiar dacă am fost deconectat de la rețea, cu prietenii tot am relaționat, iar cu știrile eram la curent doar că în plus am reușit să fiu mai prezent și psihic nu doar fizic cu cei din jurul meu.

Legat de serviciu, pot să zic că în această perioadă productivitatea mea a fost mai ridicată, implicarea mea a fost sporită și asta doar datorită faptului că am fost mai liniștit și nu am fost perturbat de diferiți factori determinați de Facebook. După câteva zile de la inchiderea contului, parcă nu-mi găseam locul și nu știam ce să fac în tot acel timp în care de obicei mi-l petreceam pe Facebook, pe urmă am început să mă obișnuiesc și la un moment dat mă simțeam ca și cum nu am avut niciodată deschis acest cont , asta ca să nu mai zică lumea că nu-i ca un drog.

Acum întrebarea care poate ați vrea să mi-o puneți cu siguranță, este de ce mi-am reactivat contul, așa-i? 🙂 Am făcut-o la spuse-le unui prieten care mi-a zis că ar fi bine să-l reactivez pentru persoanele care mă apreciază și mă îndrăgesc și mi-am dat seama că are dreptate. În seara când mi-am reactivat contul, am revăzut atâtea fețe dragi de care îmi era dor, încât chiar dacă am avut o zi mai proastă, mi-au făcut seara mult mai plăcută. Dacă înainte imi petreceam și 3-4 ore pe zi pe  Facebook, pot să vă spun ca acum abia dacă adun atâtea ore într-o săptămână.

Mie personal mi-a prins foarte bine această perioadă de inactivitate și mi-a schimbat mult modul de percepție asupra acestui fenomen numit Facebook. Este benefic dacă luați doar partea utilă a lui, așă că vă sfatuiesc și pe voi să încercați acest mod de a vă curăța de toate efectele negative provocate de Facebook pentru a vă redescoperi pe voi înșivă.

Toate gândurile bune, mi le voi îndrepta înspre toți cei care-mi sunteți dragi!

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: