aug. 302016
Când cuțitul se întoarce împotriva ta!

Viața de bucătar este după părerea mea ceva ce merită încercată o dată în viață. Bineînțeles că odată ce ai luat calea acestui drum, greu te mai poți abate de la el. Întotdeauna mi-am dorit să pot să gătesc din dorința de a satisface nevoile altora, să pot să gătesc precum ne gătea mama mea în timpul copilăriei cu acea plăcere și satisfacție ce nu o poți întâlni decât în sânul familiei,  să pot să-i învăț și pe alții tot ce am acumulat eu mai bun în decursul anilor și să-i învăț să facă și ei la fel când le va veni rândul.

A fi bucătar este un stil de viață și cum ni-l construim,  așa îl ducem mai departe. Dacă vă spune cineva ce bine sau ce rău este să fii bucătar,  să nu-l credeți. Fiecare își poate modela cariera după bunul plac,  însă pentru asta trebuie să facă multe sacrificii și compromisuri.

În primii ani totul ți se pare un teren de joacă pentru copii în care regulile ți le faci singur și dacă nu-ți convine de regulile altora te duci pe un alt teren de joacă,  pe urmă începi sa înveți puțină meserie și deja ai impresia că orice șut pe spațiul porții va fi gol. Abia când realizezi că pentru a introduce mingea în poartă ai nevoie coechipieri cu care să pasezi mingea, atunci te poți considera profesionist și vei realiza ce ți-ai propus.

După ce ai avut suișuri și coborâșuri, iată că ai ajuns în vârful muntelui și dacă ai grezut că până acum ți-a fost greu, te-ai înșelat,  greul abia acum începe. Vântul te lovește din toate direcțiile și orice lovitură te destabilizează. Singurul mod în care poți să te menții în vârf este dacă atunci când te-ai pornit la drum, te-ai gândit că poate vei ajunge acolo și vei avea nevoie de cabluri să te ancoreze.

Cuțitul pentru bucătar este precum primii pași făcuți de un nou născut, odată ce te înveți cu el, îți va rămâne veșnic ca făcând parte din tine. Nu uita însă că în anumite momente se poate întoarce împotriva ta așa că încearcă întotdeauna să devii mai bun în ceea ce faci, să ai răbdare și să fii înțelegător cu cel de lângă tine,  să faci lucrurile așa cum consideri tu că este bine dar să ții cont și de părerea celorlalți.

Anunțuri publicitare

Reader Comments

  1. Cutitul pentru un bucatar este asemenea cu uneltele zidarului sau zugravului .In general bucatarii primesc cutite de la maestrii de la care au invatat meserie eu am un astfel de cutit primit cadou .El are o valoare emotionala deosebita pentru mine , nu este singurul cutit dar cel primit este mai special chiar daca nu este unul de 1000E, valoarea lui consta in pretuirea unui Maestru un Arta Culinara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: