sept. 142016
Cu familia cum rămâne?

În viață,  în fiecare zi, în fiecare moment chiar, luăm decizii, unele bune, altele rele, de care ne dăm seama după un anumit timp ce efect au avut asupra noastră sau a celor din jurul nostru. Când am venit în Timișoara,  am venit cu gândul să devin inginer constructor,  dar la un moment dat, mi s-a oferit ocazia să lucrez într-o bucătărie.

Visul meu din copilărie mi s-a împlinit. Acel moment pot să zic că mi-a schimbat în totalitate viața. Mama mea a avut un moment de reticență și în acel moment credea că am luat o decizie greșită,  dar totuși am trecut peste sfaturile părinților mei și am luat această hotărâre. Cu timpul au devenit mândrii de mine.

După 8 ani de zile pot să trag o concluzie la tot ce am făcut până acum. În primul rând, pot să zic că nu regret acea decizie de a lăsa ingineria pentru bucătărie, însă regret alte zeci poate sute de decizii care acum cred că ar fi trebuit să le gestionez altfel. Au fost momente când am renunțat la ieșirile cu prietenii, au fost momente când am refuzat invitații la diverse evenimente și au fost ” n „situații când nu am fost lângă prietena mea sau părinții mei și asta doar pentru că am vrut tot timpul să fiu un profesionist în această meserie și să-mi fac datoria față de clienți, patroni și colegi.

Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că v-aș plictisi, însă ce vreau este să vă fac să vă întrebați din când în când ”  Merită sa-mi sacrific familia pentru carieră?  ”

Se spune că ne petrecem mai mult timp cu colegii de la locul de muncă decât cu familia. Este foarte trist acest lucru și acest lucru ne afectează societatea în care trăim deoarece termenul de ” familie” își pierde cu adevărat însemnătatea.

Voi ce sfaturi ați putea da tinerilor care își încep sau au început deja să dea piept cu viața?

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: