oct. 112016
Empatia între oameni 

Empatia este capacitatea de a recunoaște și  într-o oarecare măsură de a împărtăși sentimentele care sunt experimentate de către o altă ființă, chiar dacă aceasta nu le exprimă explicit.

Am ținut să încep prin a da definiția empatiei deoarece este posibil ca acest termen să nu fie cunoscut de către toate persoanele. Posibil ca mulți să trăiască această stare fără sa știe cum s-o definească. Cred că vă întrebați ce legătură are aceasta cu bucătăria? Păi are și vă spun și de ce. Aduceți-vă aminte de un moment când ați fost la restaurant și ați comandat ceva de mâncare.

Vi s-a întâmplat vreodată să comandați un fel mâncare care deobicei l-ați primit corespunzător dar de această dată nu v-a satisfăcut? Cu siguranță da. Dar v-ați pus vreodată în locul persoanei care v-a gătit sau v-a servit și să înțelegeți ce s-a întâmplat de nu ați primit acel fel de mâncare ca deobicei? Poate are probleme personale care-l afectează, poate este bolnav sau  poate are doar o zi mai proastă .

Aici intervine empatia și felul cum o aplicăm. Oare chiar trebuie să trăim într-o lume perfectă care ne obosește pe zi ce trece? Trăim într-o lume în care empatia este la un nivel din ce în ce mai scăzut în toate domeniile. Ajungem să fim răutăcioși între noi, unii fiind colegi de-o viață sau să punem la zid orice persoană care a greșit câtuși de puțin deoarece nu putem înțelege prin ce stări trecem cum toții. Încercați să fiți mai indulgenți unii cu alții și veți vedea că în timp veți avea mai mare satisfacție. Dacă chiar simțiți nevoia să vă certați cu cineva, mergeți în fața primului copac care vă iese în cale și certati-vă cu el că nu se dă la o parte dar atâta timp cât trăiți printre oameni, fiți și voi oameni. 

Anunțuri publicitare

Reader Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: