iul. 142018
O zi din viata unui bucatar sef

Vineri ora 9:00

Sună alarma! O opresc! Peste alte 10 minute sună din nou..Este timpul să încep o nouă zi! Mă ridic din pat cu greu, mă îndrept spre bucătărie, beau o gură de apă să mă hidratez. Mă uit pe fereastră, este soare. Azi va fi o zi plină 🙂

Observ că am nevoie de haine de lucru curate pe weekend și bag o tură de haine la spălat.

ora 10:00

Sună telefonul! Este mama, azi apucăm să vorbim 5 minute la telefon. Acasă este totul în regulă, pot să merg liniștit la lucru.

ora 10:30

Pornesc spre lucru! Ajungem cu toții, ne revedem unii cu alții, ne salutăm cu zâmbetul pe buze și cu un tonus nou și pozitiv 🙂

ora 11:00

Mă schimb de haine. Intru în camerele frig și în magazie. Totul este în regulă de data asta. Fac o verificare dacă mai este nevoie de ceva marfă.

Mă duc la panou să verific mesele pe weekend. Stabilesc împreună cu șeful de tură ce trebuie pregătit astăzi. El dă dispozițiile mai departe. Verificăm produsele care lipsesc astăzi și notăm pe panou pentru a știi ospătarii ce preparate din meniu nu avem deocamdată și ce să recomande la clienți.

ora 11:30

Ajunge cafeluța pentru personal. Azi nu apucăm să ne bem cafeau împreună, o bem care cum apucăm.

Deja se simte tot mai cald în bucătărie, aragazele, cuptoarele și temperatura de afară crește nivelul de căldură din bucătărie destul de mult.

Treptat începe agitația de zi cu zi, o parte din distribuitori încep să vină, un grup de bucătari pregătesc cele necesare preparatelor din meniu, un alt grup deja se ocupă de comenzile venite. Până acum totul în regulă, comenzile au ieșit cum trebuie, lumea este binedispusă în bucătărie chiar dacă există și mici tensiuni.

ora 19:00

A început cina! Azi par timizi clienții și nu ne înghesuie foarte tare.

Prima greșeală pe ziua de azi: o neatenție din cauza unui moment de relaxare.. un țipăt din partea mea.. se remediază problema și continuăm ziua ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Bruschetti
Risotto milanez

ora 21:30

Surpriză plăcută! Masă de 15 persoane și alta de 12 persoane. Ne concentrăm să scoatem comenzile cât mai repede și cât mai bine.

ora 23:00

Cam asta a fost pe ziua de azi! Mâine și poimâine urmează o zi mai încărcată cu multe mese rezervate.

ora 23:30

Ajung acasă! Fac un dush, îi țin companie prietenei mele o jumătate de oră apoi mă pun să dorm. Azi adorm repede, e semn că se adună oboseala. Odihnă și mâine de la capăt cu un tonus proaspăt!

Noapte bună!

Citește și

https://claudiuvaida.com/bucatar-sef-vs-bucatar-vs-ajutor-de-bucatar/

Anunțuri publicitare

Reader Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: