nov. 192018
Viitorul în contradicție cu trecutul

Dacă ai putea să dai timpul înapoi ce ai vrea să schimbi la viața ta? E una dintre întrebările pe care uneori ne este pusă și stau și mă întreb de ce nu ne întrebăm dacă ai putea să schimbi viitorul ce ai schimba la viața ta? Ai spune ca nimeni nu-și poate afla viitorul, iar eu ți-aș spune că te înșeli. Știu că pare nebunește dar analizează puțin ceea ce voi scrie in rândurile care urmează .

Trecutul e trecut dar viitorul ni-l putem construi singuri pe baza experiențelor pozitive si negative acumulate de-a lungul anilor.

Știți vorba aia ” Omul învață din greșeli ” ? Daca am ține cont de acest aspect, viitorul fiecarei persoane ar putea fi modelat așa cum îți dorești. Bineînțeles că există întotdeauna elementul surpriză care nu-l putem controla, dar șansele sunt mult mai mari să-ți construiești viitorul așa cum îți dorești dacă ții cont de propriile tale reușite și eșecuri și le valorifici in propriul scop.

Evident că ne putem folosi și de experienta celor din jurul nostru doar că trebuie să fim mai atenți atunci când le luăm în calcul deoarece nu putem să ne încredem în totalitate în ce ne spun alții decât dacă avem foarte mare încredere în acele persoane.

Când eram mic, îmi doream foarte mult să mă fac bucătar deoarece vedeam la televizor cât de frumos este și-mi plăcea să și gătesc acasă alături de mama mea. Înainte de a ajunge bucătar , am intrat la facultate și am urmat 3 ani, apoi am avut ocazia să lucrez într-o bucătărie și așa am ajuns să fiu bucătar până în prezent. Nu regret acest lucru, doar că încerc în fiecare zi să fac sa merite această alegere.

In timpul tinereții eram foarte naiv și credul, asta până am început să mă lovesc de diferite situații pe care de-a lungul timpului am încercat să mă folosesc de ele și să nu le mai experimentez încă o dată .

Acum că am mai înaintat în vârstă, ca sa revenim la întrebarea de mai sus, știu ce vreau să schimb la viața mea pentru a-mi construi viitorul si încerc să și pun in practică .

Vă sfătuiesc și pe voi cei mai tineri, să vă gândiți bine ce vreți să faceți și să nu vă lăsați viitorul să se construiască in voia sorții , deoarece fiecare își poate face un viitor mai bun dacă se concentrează puțin pe propria persoană și nu cade in derizoriu.

Luptă pentru propria persoană și nu te lăsa înfrânt de greutățile vieții!

Citește și https://claudiuvaida.com/empatia-intre-oameni/

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: